Tavaszi Tonhalkrém

Tavaszi Tonhalkrém

Tavaszi Tonhalkrém

Hozzávalók:

  • 2 Fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Némi olivabogyesz
  • 3 cipó bele és annyi tej, amiben jól kiázik
  • Kb fél kiló Oliva olajban eltett tonhalfilé – nem sz*rral gurítunk, két napig ezt eszi az egész utca
  • Majomméz
  • Krémkészítő kézikészülék

Kenyérbelet beáztatjuk a tejbe, hagyjuk, had pépesedjen. Tonhalat egy felforrósított serpenyőbe lapátoljuk, majd azonnyomban le is kapjuk a tűzről, mert kimegy az ize. Pürésítő készülékünk befogadóképességétől függetlenül mindenből keveset pakolunk bele, név szerint tonhalat, cipóbelet rendesen lecsurgatva, hagymát, fokhagymát, olivabogyót, kevés majonézt, sót és borsot. Megpürésítjük, ízleljük, állagot és süllyedést vizsgálunk. Ha nagyon híg, lapátolunk még rá tonhalat, amíg krém keménységű nem lesz. Ízlés szerint fűszerezzük, pirítóssal, lilahagymával és paprikával b*sszuk a vendégek elé.

Comments

comments