Kapros- juhtúrós sültburgonya

Kapros- juhtúrós sültburgonya

Kapros- juhtúrós sültburgonya

Hozzávalók:

  • Két kiló krumpli
  • Fél liter főzőtejszín
  • 40 deka juhtúró
  • Kapor
  • Snidling
  • 25 deka trappista
  • Kétujjnyi füstölt kolozsvári szalonna (elhagyható)
  • Egy nagyobb gerezd fokhagyma

Krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, forró olajban rendesen kisütjük. Eközben apró – nagyon apró – kockákra felkaszaboljuk a kolozsvárit, némi zsiradékon megfuttatjuk, amíg üveges nem lesz a zsírja.  Eközben a harmadik kezünkkel összekeverjük a youtúrót a tejszínnel, felaprózzuk a snidlinget meg a kaprot, és hozzáadjuk a juhtúrós masszához. Amikor megvan, az egy gerezd fokhagymát felaprózzuk, majd rádobjuk a szalonnára, és kisvártatva nyakon öntjük a juhtúrós masszával, de hirtelen. Hagyjuk egyet rottyanni, és közben tepsibe készítjük a krumplit, majd a tetején matematikai pontossággal eloszlatjuk a juhtúrós-tejszínes-satöbbis öntetet. Ha vasból van az epéd, akkor reszelsz rá kis trappistát, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre teszed. Meghalsz, olyan finom.

 

Comments

comments