Búzasörbe fojtott disznócsülök

Búzasörbe fojtott disznócsülök

Búzasörbe fojtott disznócsülök

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csüllentő
  • 1 cserépedény mit fedő
  • Két közepes fej makói vöröshagyma
  • Két, méretes gerezd fokhagyma
  • 5 üveg búzasör – 1 a malacnak
  • 4 nagyobb fej vereshagyma

Megmossuk a malacot, felkarikázzuk a hagymát, beáztatjuk a cserepet. Miután mindezzel megvagyunk, nyitunk egy sört. Ennek elfogyasztása közben keresünk a csülkökön két megfelelően szétnyitható illesztést, azokat késsel megnyitjuk, és belehelyezzük a félbe vágott fokhagymagerezdeket. A cserép alját – miután 10 percet ázott – megágyazzuk a hagymakarikákkal, s erre helyezzük a só és bors párossal bekent csülköket. Figyeljünk, hogy fűszer csak a húsra kerüljön, illetve a bőr alá, a bőrre ne, mert ráég, felhólyagosítja, etc. röviden: MERT NE. Most adjunk neki egy fél üveg sört, fedő, és mehet a sütőbe. A sütőt szép lassan felmelegítjük 200 fokra, majd egy bő másfél órán át hagyjuk párolódni a husit a serben. Miután levettük a fedőt, szedjük vissza a hőfokot 180 fokra, és kezdjük el inni a sört. Olyan 5-10 percenként öntözzük meg saját levével – amíg van neki. Ha elfogyott, mehet neki a sör. Ezt addig ismételgetjük, míg két és fél óra múlva idegösszeomlást nem kapunk, majd feltekerjük a hőfokot a kis g*ci alatt 250 fokra, és készre sütjük. Közben megisszuk a maradék három sört. Káposztával töltött almapaprikával és juhtúrós burgenyával tálaljuk – meg az alatta sült hagymaággyal – és mivel ez Norbi Update 138as kategóriájú étel – nem is beszélve, hogy a Paleo-Diéta heti menüjéből egyszerűen kihagyhatatlan – bármikor és bárhol fogyaszthatjuk anélkül, hogy aggódnunk kéne a kalóriák miatt.

Comments

comments