A nagyi palacsintája ehhez képest lóf*sz (Spenótos-szalonnás-juhtúrós palacsintatorta)

A nagyi palacsintája ehhez képest lóf*sz (Spenótos-szalonnás-juhtúrós palacsintatorta)

A nagyi palacsintája ehhez képest lóf*sz (Spenótos-szalonnás-juhtúrós palacsintatorta)

Hozzávalók a palacsintához:

  • 70 deka liszt
  • 2 egész tojás, 4 sárgája
  • 7 deci szénsavas ásványvíz
  • Só, cukor
  • 7 deci tej

Hozzávalók a “cucchoz”

  • 35 deka füstölt kolozsvári
  • 40 deka juhtúró
  • Fél kiló gomba
  • Némi parmezán
  • Rozmaring, Kakukkfű, szerecsendió, só, bors
  • 30 deka trappista
  • 3 deci főzőtejszín
  • 40 deka spenót

Megcsinálod a palacsintákat. Nem túl vastag, nem túl vékony. Feldobod az apróra vágott szalonnát, és mikor kisült némi zsírja, nyakába a gomba vékonyra nyesve. Míg a levét ereszti, mozsarat fogsz, és összeőrlöd a fűszereket. Mire megvagy, mehet is rá. Amikor a gomba már jó, mehet neki a juhtúró, majd a spenót apróra vágott fele – ha mirelit, akkor nem kell sz*rakodni. Ekkor némi parmezánnal és a főzőtejszínnel megkínálod, majd hagyod, had rottyanjon össze. Jénai tetejébe – jó nagyba – beledobsz egy palacsintát, majd megpúpozod a cuccal, hogy a közepe kiemelkedjen, és mehet rá a következő. Ezt így folytatod, míg a palacsinta, vagy a töltelék el nem fogy. Közben megrotyogtatod a maradék spenótot, és ha kész, szépen körbe kened vele a tortádat. Sajttal megreszeled a tetejét, majd 200 fokra előre melegített sütőbe bedobod – alulra – és addig sütöd, míg szép nem lesz. Kivégző kaja, a receptjét egy, a nagyi palacsintázójában kapható, hasonlatos étel ihlette.

Comments

comments