Szalonnakrémmel töltött Kaliforniai paprika

Szalonnakrémmel töltött Kaliforniai paprika

Szalonnakrémmel töltött Kaliforniai paprika

Hozzávalók:

  • 2 deci tejszín
  • 2 deci tejföl
  • Fél kiló szalonna (ízlés szerint füstölt-főtt császár vagy sima füstölt kolozsvári)
  • 6 darab méretes kaliforniai paprika, de olyan, ami megáll a lábán
  • Némi parmezán és trappista sajt
  • Krémkészítő kézikészülék

A szalonnát apróra kockázzuk, borsozzuk, sózzuk, serpenyőben barnára futtatjuk – zsírja kisüljön. Először tejszínt majd tejfölt teszünk hozzá, hagyjuk, had homogénesedjen be a szaft, majd tegyük bele a parmedzsánót – természetesen reszeltet és keveset. Ha így összerottyant, merjük át krémkészítő kézikészülékünkbe, és csinálunk belőle… Krémet b*zmeg.
Kaliforniai paprikát skalpoljuk meg, pont úgy, hogy a csumát a zöldje alatt vágjuk el. Skalpot le, csuma ki, skalpból szár kinyom, telelapátol – majdnem – krémmel, skalp vissza, egy darab trappista a lyukba. Ezt megismételjük hatszor, az eredményt rácsra vagy tepsire tesszük, és be 250 fokra a sütőbe. 10-15 percig hagyjuk, a paprika még ne rogyjon, maradjon harsogó. Mindazoknak, akik ezt elnézve kételkednek a diétás tanácsaimban, felhívnám a figyelmét, hogy ez CSAK KÖRET!!!

Comments

comments