Háromsajtos Tepsis Tortilla

Háromsajtos Tepsis Tortilla

Háromsajtos Tepsis Tortilla

Hozzávalók:

  • Chedar sajt
  • Trappista sajt
  • Parmezán sajt
  • Gallo Rizs
  • Paradicsom
  • Tejszín és tejföl
  • Némi paradicsomszósz
  • Tortilla

A sajtokat lereszeljük, és sűrű szószt csinálunk belőlük tejszín és tejföl hozzáadásával – vigyázzunk, a folyós szósz, ha kihűl, besűrűsödik -, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, paradicsomszósszal állag javítjuk és hagyjuk kihűlni (Mehet bele chili is bőven, ha szeretjük erősen). Közben megfőzzük a buci rizst – nem töltött káposzta, rendesen megfőzzük, sózzuk. Paradicsomot apró kockákra vágjuk, hagyjuk, had engedje le a levét. Mikor kész a rizs, mehet a közben kihűlt sajtszószba, majd rádobjuk a paradicsomot, és szépen egyenletesre keverjük. 220 fokra izzítjuk a sütőt, tepsit fogunk, vékonyan megvajazzuk, sajtot szelünk vékony szeletekre. A tortillákat nyitott tenyérbe fogjuk, és a giroszozókban gyakran látott lepénytöltő mozdulatokkal megrakjuk három púpozott kanál cuccal – lehet több is, ha fér. Letesszük és behajtjuk két oldalról, majd a vékonyra szelt sajttal biztosítjuk, hogy ne nyíljon szét. Szellősen tesszük a tepsibe, bedobjuk a sütőbe, és 10 perc alatt készre sütjük 200 fokon. Mivel nincs benne hús, egyszerűen tányérra tesszük, és az érintettek elé b*sszuk.

Comments

comments