Tenger gyümölcse rizottó paradicsomos pesto-val

Tenger gyümölcse rizottó paradicsomos pesto-val

Tenger gyümölcse rizottó paradicsomos pesto-val

Hozzávalók

    • 3 zacskó Uncle Beans előgőzölt rízs (3*125 gramm)
    • 2 üveg Bertolli Rosso Pesto
    • 70 deka mirelit tenger gyümölcse
    • 1 gerezd fokhagyma
    • Olívaolaj

Ez a recept olyan bot egyszerű, hogy gyakorlati főzési tudás nem is kell hozzá, pont ezért ajánlom elfoglalt és/vagy lusta kollegáimnak, de mindenek előtt B Tamás Igazgató Úrnak, akinek se ideje, se motivációja főzni – az angyalok foglalják imába a nevét.

Az egyszerű receptek nagyszerűsége, hogy sikerélményt adnak, ami az első lépés ahhoz, hogy élvezetet találjon az ember a főzésben. Most nem a piacon kezdjük kalandozásunkat, hanem egy hipermarketben. Beszerezzük az alapanyagokat, különös figyelmet csak a tenger gyümölcsére kell fordítanunk. Igyekezzünk olyat választani, amiben nincs Surimi. Ez az egzotikusan keleties csengésű név a halpasztából készült undormányrudat takarja – valami borzasztó dolgot, aminek a létjogosultsága a meat glue és a paszírozott csrikehulladékkal egyenértékű. A tenger gyümölcse nem a low budget kategória  – ahogy a Pesto sem – tehát nem kell meglepődni, ha a végcehh a bevásárláshoz felülről nyaldossa a 3 ropit. Tehát éljünk a szokásos feltételezéssel, miszerint a hozzávalók enumerációjában foglaltak katonás rendben sorakoznak a konyhapulton, és kezdődhet a főzés. Feltesszük a rízsnek a vizet lobogóra egy bő marék sóval. Kevés olívaolajat (most nem megyünk bele a hidegen-melegen sajtolt témába, jó lesz bármilyen) odateszünk egy serpenyőben középlángra, majd megkínáljuk a tenger gyümölcseivel. Éles késsel vékony szeletekre szeljük a fokhagymát – fél milliméteresre- és hagyjuk, hogy a döglött tengeri herkentyű megeressze a levét – ha nem olvasztottuk ki előtte, akkor a felét le kell önteni róla. Rádobjuk a fokhagymát, átkeverjük és megöntjük a két üveg pestoval. Most vegyük le a lángot takarékra, fordítsuk figyelmünket a rizsre, de közben azért kevergessük a cuccot, nehogy… A rízsnek pont tíz perc kell lobogó vízben – mikor bele rajuk, vegyük le fél lángra. Ha megvan a rizs, lecsöpögtetjük, és az elzárt szószba beleforgatjuk (először természetesen kifejtjük a rízst a zacskóból). Citrommal vagy abált szalonnával tálaljuk.

 

Comments

comments