Toszkán kőrözött

Toszkán kőrözött

Toszkán kőrözött

Hozzávalók:

  • 30 deka Oliva bogyó paprikával töltve (zöld)
  • 20 deka szárított paradicsom
  • 8-10 gerezd ecetben eltett fokhagyma VAGY két kis gerezd friss fokhagyma
  • Vaj (10-15 deka ízlés szerint)
  • Oliva olaj
  • Krémkészítő kézi készülék

Előre leszögezném, hogy ennek a krémnek nincs sokkal több köze a kőrözötthöz, mint a tavaszi tonhalkrémhez. Bot egyszerű, gyors és ápdét. Felkeressük a következő sarkon található multinacionális/hazai üzletlánc kirendeltségét, és beszerezzük az alapanyagokat. Ha friss fokhagymát használunk, elég két gerezd is, mert különben elnyom minden más ízt – és a barátaink sem fognak bizalmas beszélgetésbe kezdeni velünk zárt térben. Az elkészítés innentől egyszerű, mint egy pofon, Olivát, szárított paradicsomot, fokhagymát és vajat beletöltjük a blenderbe/botmixer pohárba, adunk neki egy kört, hogy érezze a törődést, majd Oliva olajjal addig állag javítjuk, amíg krémszerű nem lesz. A krémszerű nem azonos a folyóssal, úgyhogy azért csínján az olajjal (1 decinél nem kell több semmiképp), mert az alapanyagok nem olcsók. Magában vagy szárított sonkával tálaljuk.

Comments

comments