A hús kötözése, ehető cérna, sütőzsinór

l

Mivel kötözzük a húst – és egyáltalán minek kötözzük a húst? Perverzió vagy egyszerű konyhai praktika? Nájlonzsineg vagy pamutfonál? A töltött kacsakabát láttán felmerült bennem pár kérdés – honnan a viharból van ennek az embernek ilyen szép elegáns gombolyagja? És honnan lesz nekem ilyenem rögtön kettő? És mi lenne, ha olyan kötöző lenne, ami ehető? Esetleg bevarrni is lehetne húsokat vele, és utána nem kéne az eltávolítással másodfokú égési sérüléseket szenvedni. Biztos van ilyen – vagy mégse!? A google keresés az ehető cérnára előkelő helyen ajánlotta az ehető karácsonyfadíszt, mint 2012-es karácsony divattermékét – ez mitől olyan nagydolog, hát ott a kib*szott szaloncukor, már nagyanyám gyerekkorában is volt – és az ehető szexuális kellékeket – itt azért a rutinosok is el tudnak akadni pár percre, hogy az ehető f*rokgyűrű-cukorka pontosan miként is kerül elfogyasztásra. Minden esetre magyarul keresni teljesen értelmetlen, de az angol edible thread kulcsszó meghozta a várt hatást.

Ami nekünk kell, azt úgy hívják, Butcher’s Twine, azaz hentes zsineg.Rendelhető Amazon-ról, EBay-ről, és gondolom minden kulturált itthoni konyhaszaküzletben megvásárolható (tizenötszörös áron).

Ami az ehető cérnát illeti, ezt az egy forrást találtam de ők nem hiszem, hogy szállítanak a sarki vegyesbe…

Comments

comments